Slik vedlikeholder du tremøblene dine

De fleste nettforhandlere foreslår i dag en rekke forskjellige løsninger for levering. En av de mest brukte er for tiden innsamlingssteder, så du har mulighet til å hente dine nye varer selv når det passer deg. Leveringsmåten er usedvanlig enkel, og i mange tilfeller også den rimeligste typen levering.

Tvert imot bør du vurdere å få varene levert dit du bor eller til din arbeidsadresse. Det viser seg som regel å være litt mindre rimelig, men samtidig ekstremt greit. Det enkleste fraktalternativet vil imidlertid i de fleste tilfeller være å hente bestillingen selv, noe som krever at du befinner deg rett ved e-forhandlerens lokasjon.

Leveringstiden kan vise seg å være ultrasentral forutsatt at du trenger varene umiddelbart, og for det formålet er det helt klart aktuelt å undersøke estimert leveringstid for det aktuelle produktet.

Mange nettbutikker tilbyr levering neste virkedag for mange varenumre, som imidlertid krever at bestillingen gjennomføres før et fastsatt tidspunkt, slik at de kan få fikset produktet før kl. pakkepersonalet går hjem.

Enkelte nettbutikker garanterer levering uten kostnad, men vanligvis bare hvis du bestiller for et bestemt beløp. Som et alternativ må du ta den billigste leveringsmetoden, som mange ganger – uansett om du er i nærheten av Roskilde, Sønderborg eller Hammel – vil være å få fraktselskapet til å levere produktene dine til et hentepunkt.

Levering til ditt bosted eller til din arbeidsadresse

Det er spesielt enkelt for vanlige dødelige å vurdere prisnivået på ulike nettlager og heldigvis har en del internettselskaper ikke vært i stand til å la fremtvinge salgsprisene på mange av deres produkter – for gutter og jenter, og også for kvinner og menn – ettertrykkelig, og til og med noen ganger utføre gratis frakt.

Det kan imidlertid fortsatt være nyttig å sjekke noen få nettbutikker for rabattkoder før du fullfører kjøpet, slik at du er på den sikre siden av å få den rimeligste prisen.

Man må imidlertid huske på at dersom en nettbasert bedrift markedsfører produktene sine for en pris som virker uvanlig gunstig, kan dette ofte være en egenskap som viser en uredelig e-handler. Bestillinger med betalingskort er imidlertid dekket av en enhet som beskytter deg mot falske nettbutikker.

Generelt sett slår vi et slag for kjøp med standard betalingskort eller mobilbetaling. Som en annen løsning kan du benytte deg av en løsning som f.eks ViaBill, hvis du foretrekker å dekke kostnadene over en periode.

Før folk handler hos et internettselskap, kan du absolutt lese nettbutikkens vilkår og betingelser, men det er bare ikke veldig morsomt.

Alternativet kan derfor være å finne ut om nettbutikken er medlem av e-merkeordningen, fordi det kan være en garanti for at nettbutikken overholder de danske retningslinjene, i tillegg til at nettbutikk blir evaluert fra tid til annen av eksperter som forstår lovverket. I tillegg tilbys du en snarvei for å hjelpe dersom du blir utsatt for problemer som følge av handelen din.

I tillegg anbefales det at kunden tar hensyn til de primære vedtektene som påvirker kjøpet, for eksempel hvilken returrett nettforhandleren tilbyr. I denne sammenheng er det også viktig at du til enhver tid oppbevarer e-postkvitteringen, slik at du til enhver tid kan være vitne til bestillingen, enten du er på utkikk etter et produkt for en kvinne eller en mann.

Eldre handler via internettselskaper

Trustpilot gir relativt gode muligheter til å tolke et stort antall aktuelle forbrukervurderinger og derfor anbefaler vi at du undersøker nettselskapets anmeldelser før du handler.

Facebook genererer også de facto utmerkede metoder for å få en ide om e-selskapets kundefokus. I tillegg møter vi faktisk e-butikker hvor kunder kan gi et varsel om bestillingsprosessen, som også må brukes til å veie opp kundetilfredshet.

Nettstedet vårt er finansiert av annonser. Vi har et fast samarbeid med mange nettbutikker siden vi annonserer butikkenes varer, og mottar gebyr i tilfelle en av våre brukere gjør en handel.

Informasjon om tilbud og e-selskaper oppdateres nå og da, men det er ikke mulig for oss å gi garantier mot regelverk som er realisert siden vi sist oppdaterte nettsidens data.