Gjør deg klar for neste hagesesong – sommeren er snart her

Hvis du er så heldig at du har tilgang til en stor eller liten hage, da gleder du deg sikkert allerede til neste hagesesong. For noen handler det å være i hagen om å plante og dyrke, men for andre er det avslapping og ro som er i fokus. Uavhengig av hva som er ønsket ditt, kan det være smart å gjøre seg klar for neste hagesesong i god tid før snøen har smeltet.

Fleksibel oppbevaring gjør det enklere å slappe av

En god putekasse er nesten obligatorisk i hagen, i og med at den lar deg oppbevare alt fra ulike puter og pledd til diverse annet hageutstyr. Hvis du velger en stor putekasse, kan du for eksempel dele den inn i to avdelinger, der den ene brukes til puter og den andre til andre småting som du vil ha lett tilgjengelig i hagen.

Det er selvfølgelig også mulig å bygge et litt større hageskur til oppbevaring, og det kan være fornuftig hvis du trenger plass til for eksempel gressklipper, kanttrimmer eller andre større maskiner. Planlegging av slik oppbevaring kan du med fordel bruke vintermånedene på.

En hage som er tilpasset akkurat dine unike behov

Det finnes ingen fasitsvar når det gjelder for eksempel blomster, bedd eller hvor mange bærbusker du skal ha i hagen. Det er viktig å huske på at det å stelle hagen skal være en så avslappende og givende opplevelse som mulig, for noen vil det bety å redusere vedlikeholdsbehovet til et absolutt minimum.

Det er fullt mulig å lage en vakker og innbydende hage som samtidig er svært enkel å stelle, for eksempel ved å redusere arealet som er satt av til mer arbeidskrevende bed og busker. Gjør heller rom for enkel gressplen eller vakre steinbed som trenger mye mindre vedlikehold. Planlegg slike endringer allerede nå – da kan du glede deg til vår og sommer.